FAQ

Hero banner Svendborg Vinduer
Er du i tvivl om noget?

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken garanti yder Svendborg Vinduer på sine produkter?

Svendborg Vinduer yder 10 års garanti på alle vores vinduer og døre.

Er Svendborg Vinduers elementer DVV/DVC godkendte?

Alle Svendborg Vinduers elementer produceret i Danmark er DVV godkendte. Elementer som overskrider begrænsningerne for DVV godkendelse, vil være mærket med dette på tilbud/ordre.

Hvad er forskellen mellem en termorude og en energirude?

I lavenergiruden er mellemrummet mellem glaslagene fyldt med Argon, som isolerer bedre end almindelig luft.  Samtidig er glasset forsynet med en energibelægning. Spaceren mellem glassene vil også typisk være en "Varm kant" i rustfrit stål og ikke aluminium, som er en leder af kulde.

Hvordan kan man kontrollere, om ruderne er lavenergiruder?

Hold en lighterflamme op foran glasset og se på spejlbillederne af flammen. Hvis et af de 4 spejlbilleder af flammen på 2 lags glas har en afvigende farve i forhold til de 3 andre, er det en lavenergirude. Er det en 3 lags rude er der 6 spejlbilleder, hvoraf det ene skal have en afvigende farve.

Hvorfor opstår der dug på den indvendige side af ruden?

På ethvert vindue vil der i perioder med lav udetemperatur under visse omstændigheder kunne forekomme kondensdannelser.

Dug på den indvendige side af ruderne er et tegn på, at luftfugtigheden er for høj på grund af f.eks. mangelfuld udluftning, mange personer el. husdyr i boligen, mange stueplanter, eller aktivitet, der afgiver fugtighed f.eks. madlavning, bad, vask, tøjtørring m.v.

Løsningen på ovennævnte problem er udluftning. En kortvarig udluftning af boligen nogle gange i løbet af dagen er en effektiv og billig måde at løse problemet på.

Hvorfor dugger ruderne udvendigt?

Dugdannelser på den udvendige side af ruden forekommer ofte på lavenergiruder, særligt på 3-lags glas – specielt efter en meget kold nat – da disse ikke lader varme nok passere fra rummet til at holde den udvendige side fri for kondens.

Generelt må man sige, at det er et positivt problem, idet det er tegn på, at man har nogle velisolerende vinduer.

Alt i alt et udtryk for velisolerede ruder.

Hvorfor dugger ruderne mellem glassene?

Din termorude er punkteret !

Det betyder, at den tørre, helt fugtfrie Argon gas, der oprindeligt befandt sig inde imellem glassene i termoruden, er blevet udskiftet med almindelig luft med et vist vandindhold. Den fugtige luft vil kondensere på glasoverfladen, når dennes temperatur kommer under dugpunktet.

Hvis det drejer sig om en rude, hvor mellemrummet er fyldt op med alm. tør, atmosfærisk luft, vil isoleringsevnen ikke blive væsentligt forringet.

Noget andet er, hvis ruden er af typen, hvor mellemrummet er fyldt op med en inaktiv luftart, som det er tilfældet i moderne, højisolerende termoruder. I det tilfælde mister ruden noget af sin isoleringsevne.

Hvordan vedligeholdes Komposit/PVC/Plast vinduer?

Komposit/PVC/Plast vinduer og døre er lette at vedligeholde og kræver normalt kun afvaskning af de udvendige flader i lunken vand tilsat et neutralt rengøringsmiddel (gerne autoshampoo med voks) for at fjerne snavs fra overfladen.

Regelmæssig eftersyn og smøring af beslag medvirker til at sikre vinduets funktion i mange år. Mindst 2 gange om året bør alle bevægelige beslagdele smøres med syrefri olie (f.eks. alm. cykelolie). Se også vores Brugervejledninger.

Hvordan vedligeholdes Træ/Alu vinduer og døre?

Den udvendige aluminiumsafdækning på Alux® produkterne er standard gulcromateret og overfladebehandlet med polyester pulverlak.

Behandlingen giver en meget stærk og vejrbestandig overflade, som kræver et minimum af vedligeholdelse. Afvaskning et par gange om året med blød børste el. en klud og lunkent vand tilsat rengøringsmiddel (gerne autoshampoo med voks) holder dine Alux® vinduer flotte i mange år. Mindre skader i overfladebehandlingen vil ikke have nogen indflydelse på elementets holdbarhed, da der på aluminium hurtigt dannes et naturligt oxidlag, som hindrer korrosion og angreb af hvidrust.

Hængsler og rullepaskvil bør smøres mindst to gange årligt med syrefri olie. Se også vores Brugervejledninger.

Hvordan fjerner jeg de sorte striber på plastvinduer fra tætningslisterne?

De lidt ældre modeller af vore PVC vinduer er forsynet med sorte tætningslister. I de nyere vinduer og døre er tætningslisterne som standard grå, bl.a for at forhindre afsmitning.

Der kan dog også komme mindre sorte striber fra vind og vejr. Dem her du mulighed for at fjerne med rensemidlet Deflex. Deflex kan købes i 1/4 el. 1 liters hos Svendborg Vinduer – ring på tlf. 62 22 06 71 for bestilling.

Skal der ventiler i vinduerne?

Behovet for ventilation afhænger af rummets størrelse og funktion. Særligt i rum som badeværelser og bryggers, hvor der vaskes/tørres tøj, kan det være en god idé at få vinduer med ventiler. I bygninger med mekaniske ventilationssystemer er det som regel ikke nødvendigt med ventiler i vinduerne.

Med ventiler i vinduerne er der mulighed for at opnå et areal på op til 40cm2 pr. ventil. Friskluftventiler kan ikke alene udgøre ventilation, men, som ordet siger, kan det tilføre friskluft og hjælpe med at forbedre boligens indeklima.

Er der ikke anden form for udluftning - så anbefaler vi ventiler i vinduer.

Hvornår skal jeg vælge plastvinduer?

Der er i princippet ingen gode argumenter for at fravælge plastvinduer, de de er superisolerende, miljøvenlige, indeklimamærkede, næsten vedligeholdelsesfrie og lantidsholdbare.

Når det så er sagt, så er der steder hvor det giver rigtig god mening af bruge plastvinduer, da den vejrbestandige og vedligeholdelsesfrie plast er ideel til sommerhuse og boliger i kystnære områder. Materialet kan heller ikke angribes af fugt, hvilket er med til, at vi helt klart anbefaler plastvinduer til rum med høj fugtighed, samt hvor der ikke bliver luftet ud regelmæssigt, f.eks. i en fugtig kælder, hvor der er højere risiko for skimmel.

Bliver plastvinduer misfarvede og grimme, gulner de?

Plartvinduer i en god kvalitet gulner ikke, hvis det er en kvalitets profil som er UV bestandig.

Materialet som anvendes til vinduer og døre et helt rent PVC materiale og må under ingen omstændigheder sammenlignes med produkter som f.eks billige havemøbler, hvor der anvendes et materiale som er fyldt med fyldstoffer, som gør at de bliver misfarvede og porøse i overfladen.

Vore profiler produceres af en af verdens førende producenter af PCV/KOMPOSIT, nemlig "REHAU AG + Co"

Har du yderligere spørgsmål?

Ring eller skriv til os

Der opstår selvfølgelig mange spørgsmål i forbindelse med køb og vedligeholdelse af vinduer og døre, derfor har vi nedenfor forsøgt at give mulighed for at finde svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål som opstår i den forbindelse.

Skulle der alligevel dukke spørgsmål op vedr. vinduer og døre generelt, så er du velkommen til at kontakte os eller sende en e-mail med dit spørgsmål og vi skal prøve at besvare det efter bedste evne.

Ring til os på telefon: 62 22 06 71 eller skriv en mail til os på: info@svendborgvinduer.dk - Vi er klar til at hjælpe dig videre.